Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo piipahti kesän kynnyksellä Salossa tapaamassa Salon Seudun Vihreiden ehdokkaita!

Keskustelu kävi kuumana monenlaisista, ajankohtaisista asioista. Hiilineutraalius on juuri ollut tapetilla kaupunginvaltuustossa ja vihreiden toive oli päästä tavoitteeseen vuonna 2030. Salon kaupunginvaltuusto on kuitenkin asettanut tavoitteen ohjelmassaan hiilineutraaliudesta vuoteen 2035 mennessä. Kuntien omat ilmastotoimet ovat ratkaisevan tärkeitä. Hankinnoissa pitäisi pohtia talouden lisäksi ekologisia ja sosiaalisia puolia.

Kulttuuri-ja tapahtuma-ala on kärsinyt koronan kourissa ja vaikeasta tilanteesta nousemiseen pitää hakea sekä löytää keinoja. Lasten ja nuorten mielenterveysongelmat ja niiden ennaltaehkäisy tässä ajassa puhuttivat samaten. Tunnin juna herättää tunteita monissa ja asiaa pohdittiinkin monelta kannalta. Julkisen liikenteen käyttäminen on ilmastoteko ja Salo-Turku reitillä välipysäkit olisivat tervetullut apu kylille ja työmatkalaisille.

Kiitos Maria vierailusta, tästä on hyvä jatkaa viimeiselle vaaliviikolle!