villeYmpäristöministeri Ville Niinistö oli 6.5.2013 vierailulla Salon seudulla tutustumassa Teijon kansallisnäänpuistohankkeeseen.

Salon Teijossa ministeri tutustui Metsähallituksen luontopalveluilla valmisteltavana olevaan kansallispuistoselvitykseen. Teijo on yksi neljästä hankkeesta, jotka ympäristöministeri Niinistö valitsi jatkoselvitettäväksi ympäristöministeriön uusien kansallispuistojen arvioinnissa.

– Teijolla on tärkeä merkitys lounaisen rannikon luonnon monimuotoisuudelle. Se on laaja ja vetovoimainen alue lähellä Varsinais-Suomen asutuskeskuksia, jolloin kansallispuistona se voisi houkutella myös laajoja kävijämääriä tutustumaan suomalaiseen luontoon. Kansallispuistoselvityksen valmistuttua teemme nopealla aikataululla ratkaisun kansallispuiston toteuttamisesta. On tärkeää varmistaa, että alueen tuki kansallispuiston perustamiselle on laajaa, Niinistö korostaa.