Salon seudun vihreät eivät hyväksy suurisuuntaista esitystä kiertoliittymän rakentamisesta Mariankadun ja Venemestarinkadun kulmaan kaupungin nykyisessä talousahdingossa. Vihreiden mielestä nyt ei ole oikea aika.

-Salon liikennemäärillä suunnitelma on täysin ylimitoitettu ja toteutuessaan lisäksi heikentää kevyen liikenteen mahdollisuuksia  ylittää Mariankatu turvallisesti, kuten suunnitelmassa todetaan.

Miten voidaan ajatella, että tällaisena aikana, kun kymmenien miljoonien säästöt vaativat lomauttamaan opettajat ja päiväkotien työntekijät, samanaikaisesti laitetaan satoja tuhansia euroja tällaiseen hankkeeseen, Salon seudun vihreät kysyvät.

-Eikö kaupungissa kukaan ole vielä oppinut, että nykyään myös sillä on väliä miltä asiat näyttävät?    On turha selittää kuntalaisille, että investointiraha ei ole palveluista pois. Jostain se tähänkin hankkeeseen kaivetaan ja meitä kiinnostaa kyllä tietää mistä, Vihreät sanovat.

Vihreät pitävät tärkeänä, että kaupunkia kehitetään ja liikennettä myös. – Nyt olisi hyvä aika pyytää logistiikan opiskelijoilta pienen budjetin tehokas ratkaisu Venemestarinkadun liikenteen järjestelyihin, esimerkiksi liikennevaloilla, he ehdottavat.

Vihreitä ei miellytä Salon tapa rakentaa kaupunkia yhä enemmän autoilun ehdoilla Espoon malliin. Mahdollisen kiertoliittymän rakentaminen ei tule tarjoamaan työtä salolaisille työttömille. Tämä nähtiin jo kaupungintalon rakennustyömaalla, paikalle tulevat suuret ketjut omine alihankkijoineen.