Vihreät haluavat, että Salo tekee ihmisiin kohdistuvien vaikutusten arvioinnin ennen kuin suunniteltuja koulujen ja vanhainkotien lakkautuspäätöksia tehdään.

– Kaupungin palveluverkko- ja säästöpäätökset on tehtävä seuraukset tietäen. Salon strategiaan kirjattu IVA-arviointi antaa luottamushenkilöille tärkeää tietoa päätösten seurauksista kuntalaisten elämään ja kunnan talouteen. Erityisesti tämän syksyn säästö- ja lakkautusesitysten nopeat käänteet ovat herättäneet paljon kysymyksiä meissä päättäjissäkin, sanoo Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Eeva Koskinen.

IVA-arviointi teettää virkamiehillä lisätyötä. – Mutta nämä asiathan heillä täytyy olla selvillä joka tapauksessa. Nyt on tärkeää saada kaikki samat tiedot koko päättäjäporukalle ennen lopullisia päätöksiä, Koskinen muistuttaa.
-Päätösten läpinäkyvyys ja avoimuus edellyttävät, että laaditaan vaihtoehtoisia päätösesityksiä ja punnitaan niiden vaikutuksia, Koskinen sanoo. Myös Kuntaliitto kannustaa ennakkoarvioinnin käyttöön kunnissa samoilla perusteilla.

SSS 26.9.2011