Varsinais-Suomen aluevaltuusto

Varsinais-Suomen vihreiden aluevaltuustoryhmä järjestäytyi etänä pidetyssä ensimmäisessä kokouksessaan tiistaina 25.1.2022.

Kokous valitsi valtuustoryhmän puheenjohtajaksi kaarinalaisen kansanedustaja Sofia Virran, varapuheenjohtajaksi turkulaisen apulaispormestari Elina Rantasen ja toiseksi varapuheenjohtajakseen turkulaisen terveyskeskuslääkäri Konsta Nylanderin.

Puheenjohtaja Sofia Virran mukaan vihreän valtuustoryhmän monipuolisuudesta on apua kun aluevaltuusto lähtee ratkomaan sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen toimintakyvyn turvaamista.

– Meillä on valtavasti erilaista asiantuntijuutta ja kokemusta. Vihreät tekevät kaikkensa, jotta päätöksenteossa kuuluu myös haavoittuvimmissa asemissa olevien äänet ja että tutkittua tietoa hyödynnetään. Nyt on tehtävä inhimillisesti mutta myös taloudellisesti kestävää politiikkaa, jotta voimme turvata palvelut jokaiselle Varsinais-Suomessa nyt ja tulevaisuudessa, Virta korostaa.

Vihreät sai 23.1.2022 pidetyissä ensimmäisissä aluevaaleissa Varsinais-Suomen aluevaltuustoon 7 valtuutettua. Yhdenkään Salon seudun vihreiden edustajan äänimäärä ei riittänyt aluevaltuuston valtuutetuksi.

Lisätietoja:
aluevaltuustoryhmän pj Sofia Virta, p. 040 965 7267
1. vpj Elina Rantanen, p. 050 342 3279
2. vpj Konsta Nylander, p. 040 731 2596